Haziran 18, 2010

Doğru Kişi -2- (Ya da Menemen...)

“ESRA”

(Beşiktaş - 01:26)

"Ayyyy..."
Kadeh parkeye çarptı, kırılmadan sekti, ikinci çapışmada ise sap kısmı hariç paramparça oldu. Kadeh basket topu gibi sekerken, iki sekme arasındaysa Serhant "Ohhh, hem temizleme derdi çıkardı hem de muhabbet bölünürdü" diye içinden geçirmişti. Bu çeyrek saniye boşlukda düşündüklerine kendi dahi şaşırmıştı. Serhant; Esra'nın koyu yeşil saçlı, 70'ler ruhuyla coşmuş 80'lerle kendini bulmuş,  yazları 10 kişi kelebek vadisinde patates ve menemenle beslenen retro ruhlu ablasının , geçen yaz menemenle beslenme döneminden beri birlikte olduğu sevgilisiydi. Esra ve menemen çocuk yarım saattir aynı konuyu tartışıyorlardı. Ablası ise az önce elinden düşürüp kırdığı kadehin parçalarını toplamaya uğraşıyordu.
Ortada duran alçak ve beyaz sehpanın üzerinde 2 kırmızı şarap şişe vardı. Biri yan yatmış diğer yarım dolu olanı ise her halde kola zannedilerek(!) mantarı yarım şekilde sokulmuş duruyordu. Yan yatan şişe yıllanmış şarabı doğru saklamak için değildi  Bilhassa 50 dakika önce Serhant mantarı  "FUIP!" efektiyle açma başarısını göstermişti. İlk kadehi "centilmence" sevgilisine uzatırken, şampanya efektli açma ve gaza gelme sonrasında "Şarap en iyi midede saklanır" esprisini yaparak menemenin soğuk da yenebileceğini kanıtlamıştı.
Esra Serhant'ı sevmezdi, hatta sadece ablasına ayıp olmasın diye güler yüzlü davranıyordu. Tanımlamaya kalkıcak olsa herhalde en uygun olarak " boş biri " cümlesini seçerdi. 
"Erkekler sadece ilişkinin başında ya da gece kızı yatağa atıcaksa öküz olmaktan vazgeçerler..." diye devam etti Esra.
Esra'nın bu zoolist yaklaşımı, menemen çocuğun kafasının 30 derece yana eğilmesini ve dilini ölü taklidi yapan 4 yaşındaki çocuk gibi dışarı çıkarmasını sağlamıştı. (İçilen şarabında etkisi olabilirdi) Ablası ise elinde faraş süpürge ikilisiyle yan-yan sevgilisinin ne diyeceğini bekliyordu.
Serhant iki sekme arası düşünce tarzını gizleyip, özünde yumurta ve domates olan birine göre oldukça hızlı bir cevapla " Sadece karşına doğru kişi henüz çıkmadı, emin ol o kişi çıktığında ne demek istediğimi anlıycaksın" dedi. 
Gelen cevapla ablasının yüzündeki "yan yanlık" bir anda gülümsemeye ve Serhant'ın dudaklarında kocaman bir öpücüğe bürünmüştü. Teşvik pirimini alarak iyice gaza gelen bünye kadehini doldururken ekledi "Gerçekten bak..." 
Ardından sevgilisinin boş kadehini sehpanın üzerinden aldı, böylece "yan-yan"lık ifadesi "İşte benim kibar sevgilim"e dönüştü. Menemen çocuksa sevgilisinin boş kadehini yandaki müzik setinin üstüne koydu ve ayaklarını kadehi çekerek boşalttığı sehpaya uzattı. Böbürlenmenin olduğu yerde centilmenliğe ihtiyac kalmamıştı.
Saat 2 olmuştu. Son şişede yan duruyordu.. Esra uyuklamaya başlamış, yarın ne giysem diye düşünmeye başlamıştı, ablası etrafı toplarken döküp ziyan edilmesin diye (?) son yarım şişeyi içen Serhant'ın karnı acıkmıştı, sevgilisine döndü;
"Menemen yapsana...?" 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder